All rights reserved.
Käesolevad pildid on autorikaitse objektid ja nende mistahes vormis kasutamine/levitamine ilma autori otsese loata on keelatud.
Kui soovid pilte kuskil esitada või mingil muul moel kasutada, saada loa saamiseks email morris@biker.ee

Wednesday, March 10, 2010

Tagasivaade vol.2

Olympuse E500 kaamera oli ja on siiani tegelikult parim Olympuse E400 ja E500 seeriatest. Isegi võrreldes Nikoniga (Canoniga ei võrdle, ei ole pikemat kogemustselle margiga) on Olympuse menüü ja kasutamine intuitiivsem. Ning see ääretult mugavalt käes istuv E500 kere - ma ei saa siiamaani aru miks iga järgmise mudeliga seda järjest rappima, nii et praegused Olympused on täielik jama. Eks see ole ka põhjus miks nüüdseks olen brändi vahetanud. 
Kevadeks oli kaamera olemus üldiselt selge, kuid kõigi võimaluste rakendamiseks puudusid veel oskused. Mis siin salata, usun siiani, et fotograafias on alati midagi õppida, ka kõige kogenenumatel.

 
Kevad, lume sulamine, ere päike, looduse ärkamine talvest. No ei saa aru neist, kes keset talve tahavad, et oleks juba suvi ning suvel igatsevad talve. Vaadates tagasi esimese aasta fotodele näen palju vigu, osa tehtud tähelepanematusest, teised aga oskamatusest. Mõni viga osutub praegu vaadates hoopis fotole juurde andvaks komponendiks. See foto oli väga lahe kui selle tegin.Siis aga arvasin, et  täielik jama, ebaterav  lumi häiris kõvasti ja olin peaaegu juba seda kustutamas. Täna arvan aga, et nii ongi mõnus, kuna annab edasi ruumilisust.


Esimene kevadine liblikas (käest tulistatud, kergelt tuuline ilm, värisev käsi, valus keskpäevane valgus). Uue toru katsetus ei läinudki aia taha. Tavaline on ju pildistada liblikaid "rohelisel" taustal, siin aga loob sinine taust minu jaoks foto. Muuseas, Olympus annab värve paremini edasi kui muud brändid. Netiavaruste foorumites on mainitud, et see pidavatki Olympuse poliitika olema, anda edasi värve võimalikult täpselt.

No comments:

Post a Comment